Nem igazán hozza lázba a vb a magyar szurkolókat

Magyar szurkolás TV-n keresztül

Némiképp meglepő eredményre jutottak a különböző közvélemény-kutató cégek a tekintetben, hogy az embereket mennyire érdekli a közelgő futball világbajnokság. Párhuzamosan több felmérés is napvilágot látott, ezek alapján a Hisense által közzétett adatok a legoptimistábbak.

Eszerint ugyanis a hazai sportszeretők mintegy negyven százaléka tervezi rendszeresen követni a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság összecsapásait. Ennél azonban jóval árulkodóbb az az adat, miszerint csupán a megkérdezettek alig több mint tizede nézi majd élőben a meccseket, húsz százalékuk inkább az ismétléseket részesíti előnyben, míg ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy csak az összefoglalókra fókuszálnak majd.

Noha sajnos a magyar válogatott ezúttal sem lesz ott a tornán, azért a hazai közönség még így is megtalálja a kedvencét, akiknek drukkolhat. A hazai drukkerek körében a német, illetve a spanyol nemzeti tizenegy számít a legnépszerűbbnek, de népes szurkolótábora van az angoloknak, a címvédő franciáknak és a legutóbb döntőig menetelő horvát csapatnak is.

Bár Katar nincs épp közel, még így is meghökkentő, hogy csupán a nyilatkozók egy százaléka lesz ott személyesen valamelyik összecsapáson, a legtöbben otthonuk kényelméből követik majd az eseményeket.

Az Ipsos azonban még ennél is lesújtóbb eredményre jutott. A világszerte végzett felmérésük szerint az Egyesült Államok és a Kanada után Magyarországon kíváncsiak az emberek a legkevésbé a vb-re, ugyanis csak a megkérdezettek 28 százaléka mondta, hogy nézni fogja a meccseket. Európában ennél jóval magasabb arányokkal találkozhatunk – nem ritka az 50 százalék feletti érték sem -, míg szinte már-már hagyományosan, a brazil és az argentin drukkerek bizonyultak a legaktívabbnak. A két dél-amerikai országban ugyanis a nyilatkozók közel négyötöde azt mondta, hogy ott ül majd a képernyők előtt a torna alatt.