Katari világbajnokság: A szurkolóknak érkezéskor negatív COVID-19 eredményt kell felmutatniuk

Katar COVID-19

Az idei katari világbajnokságon résztvevő futballszurkolóknak Dohába érkezéskor negatív COVID-19-tesztet kell felmutatniuk, még akkor is, ha már teljesen beoltottak, mivel a fogadó nemzet célja a vírus terjedésének korlátozása.

A hat évnél idősebb rajongóknak az érkezés előtti 48 órában végzett PCR-tesztről vagy egy 24 órán belül elvégzett hivatalos gyorstesztről kell negatív eredményt felmutatniuk.

A világbajnokság szervezői bejelentették, hogy minden 18. életévét betöltött látogatónak le kell töltenie a kormány által ellenőrzött Ehteraz telefonos alkalmazást (Android, Apple), amely nyomon követi az emberek mozgását és egészségi állapotát.

A november 20-án induló és december 18-ig tartó tornán várhatóan 1,2 millió szurkoló számára tehát nem kötelező az oltás.

Az Öböl-menti országban a tömegközlekedési eszközökön maszkot kell viselni, és azoknak, akiknek a vírustesztje pozitív lett Katarban, teljes izoláció (elkülönítés) szükséges.

Csaknem 450.000 COVID-19-es esetet erősítettek meg Katarban a hatóságok, ami eddig 682 halálesetet eredményezett az amerikai Johns Hopkins Egyetem által gyűjtött adatok szerint.

Ezek az adatok arra is utalnak, hogy Katar lakosságának több mint 97%-a kapott legalább egy adag COVID-19 vakcinát.