David Beckham szerint Anglia előnyt kovácsolhat a téli világbajnokságból

Noha a Nemzetek Ligájában elért eddigi eredményekre nem lehet különösebben büszke Gareth Southgate csapata, vitathatatlan, hogy ez a sorozat azért közel sem bír akkora presztízzsel, mint egy világbajnokság.

Ettől függetlenül persze mi, magyarok rendkívül büszkék lehetünk az angol válogatott ellen elért eredményeinkre, hisz az idegenben elért négy gólos győzelmet még akkor sem kell magyarázni, ha az történetesen épp a Nemzetek Ligájában esett meg. A mostani botladozó teljesítmény ellenére azonban Anglia mindig favorit, bármilyen kiírásról is legyen szó, és nincs ez másképp a 2022-es labdarúgó-világbajnokság esetében sem.

A válogatott legendája, David Beckham, – aki 115 alkalommal öltötte magára a nemzeti mezt -, ráadásul kimondottan örvendetesnek tartja, hogy ezúttal nem a nyári időszakban kerül megrendezésre a torna, hanem a november-decemberi időszakban. 

Beckham azzal indokolta ezt, hogy a Premier League rendkívül lefárasztja a játékosokat a szezon végére, és így általában kifacsarva és fáradtan kellett helyt állni a nyári vb-n, ellenben a katari megmérettetés épp akkor lesz, amikor a futballisták leginkább fel vannak pörögve. Ebben lehet valami, hisz ezek a hónapok kellően távol esnek a szezonkezdettől, ám ekkor még nem fáradtak a játékosok, sem fizikailag, sem szellemileg.

Az időjárás azonban nem biztos, hogy kegyes lesz a PL-hez szokott focistákhoz, hisz Katarban a december igen kellemes időt ígér, tavaszi hőmérsékletekkel, és nagyon kevés esővel. Ezzel szemben Angliában ilyenkor már jóval hűvösebb van, és a páratartalom is jócskán magasabb, így biztos, hogy a játékosoknak szokni kell majd a klímát, kérdéses, hogy ez mekkora befolyással lesz a játékukra.

Persze Anglia bármikor képes meglepetést okozni, ám ha végig tekintünk az elmúlt évtizedek nagy tornáin, akkor azt kell látnunk, hogy hiába nagy favoritok, a szerencse – vagy a valódi győzni akarás – soha nem volt az erősségük. Talán majd most, ám egy dolog biztos: Southgate előtt kemény feladat áll, hisz fel kell pörgetnie a játékosait, hogy a Nemzetek Ligájában történt fiaskók ne ismétlődhessenek meg.