Dárdai Pál: minden csapatnak két ellenfele lesz az idei vb-n

Dárdai Pál esélylatolgatás nyilatkozat

Most már tényleg karnyújtásnyira van, hogy kezdetét vegye a 22. labdarúgó-világbajnokság, így nem csoda, hogy az embereket most az érdekli a legjobban, vajon melyik együttes emelheti végül a magasba a trófeát. A Nemzeti Sport megkérdezte Dárdai Pált, a Magyar Labdarúgó Válogatott és a Hertha korábbi edzőjét, hogy ő hogyan látja az esélyeket.

A tapasztalt szakember, noha megjósolni nem kívánta a leendő világbajnokot, némi támpontot azért adott a lehetséges kimeneteleket illetően.

A különleges körülmények miatt Dárdai úgy véli, hogy a dél-amerikai csapatoknak van a legnagyobb esélyük a döntőig menetelni, hiszen az ottani időjárás merőben hasonlatos a katarihoz, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy mindenképpen meg kell várni a csoportkör első két fordulóját ahhoz, hogy valóban reális képet kapjunk az együttesek aktuális formáiról.

A tikkasztó hőség és az alacsony páratartalom ugyanis olyan szokatlan kihívás elé állíthatja a játékosokat – főképp akik például Európából érkeztek -, hogy annak akár döntő szerepe is lehet. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a magyar szakember Brazíliát és Argentínát várja a döntőbe.

Rajta kívül is sokan az utóbbi csapatot látják a torna egyik legfőbb esélyesének, talán nem véletlenül van ez így.

„Extra motivációt jelent nekik, hogy ez lesz Lionel Messi utolsó vébéje, ő biztosan felszívja magát, és a társai is mindent megtesznek azért, hogy aranyéremmel a nyakában lépjen le a színről.” – nyilatkozta Dárdai.