A FIFA elnöke szerint a 2022-es vb minden idők legjobbja lesz

Gianni Infantino - FIFA elnök

Gianni Infantino FIFA-elnök talán kissé elfogultan, ám érthető módon lelkesen nyilatkozott a 2022-es labdarúgó-világbajnokság kapcsán. A november 21-én Katarban kezdődő vb-t minden idők egyik legjobbjának és egyedülállónak nevező vezető szavai teljesen megalapozottnak tekinthetők, hiszen ez a torna több szempontból is úttörőnek számít majd.

Katar az első közel-keleti színtér a futball világbajnokságok történetében, ám ennél is korszakalkotóbb az időpont, hiszen ezúttal télen rendezik majd meg a versengést. Emellett a vb infrastruktúrája és szervezettsége lenyűgözőnek ígérkezik. A nyolc korszerű, minden igényt kielégítő stadion, amelyek egy 75 km-es körzetben találhatók, az eddigi legkompaktabb világbajnokságot teszik majd lehetővé. Ez nem csak a csapatok és a szurkolók számára jelenti a komfort egy új szintjét, de környezetvédelmi szempontból is példás. Nem lesz szükség belföldi repülőjáratokra, és rövid távolságok miatt pedig a szén-dioxid kibocsátás sem terheli majd túlzottan a bolygót.

Az emlékezetes pillanatok tehetik felejthetetlenné a 2022-es katari futball vb-t

A szurkolóknak persze elsősorban az számít, hogy mi történik a pályán. Remélhetőleg részesei lehetünk majd olyan nagy pillanatoknak, amelyre még generációk múlva is emlékezni fognak az emberek. Mint például Pelé 1958-as debütálására, Diego Maradona teljesítményére, aki 1986-ban szinte egymaga vezette dicsőségre Argentínát, vagy épp Szenegál csapatára, akik 2002-ben győzelmet arattak a látszólag verhetetlennek tűnő címvédő, Franciaország felett.

Katar 2022 – a futball ünnepe

Cafu, aki a világon egyedülálló módon  három egymást követő világbajnoki döntőben is játszott, úgy nyilatkozott, hazája győzelme mellett a házigazdák menetelése jelenti majd a vb legnagyobb meglepetését.

Az ausztrál Tim Cahill szavai ezzel szemben Gianni Infantino nyilatkozatára reflektáltak. Véleménye szerint a 2022-es világbajnokság összehozza az embereket, hiszen a szurkolók nem több száz kilométerre lesznek majd egymástól, hanem gyakorlatilag egy városon belül.

„32 csapat szurkolói egy helyen, mindannyian együtt, hogy közösen ünnepeljék a futballt, az emberiséget. Ez egész egyszerűen fantasztikus.”