A Ferencváros játékosa is ott lesz a világbajnokságon

Aissa Laidouni

Noha a legnagyobb öröm kétségtelenül az lenne a hazai szurkolók számára, ha 36 év után ismét a magyar válogatott sikereinek drukkolhatnának a labdarúgó-világbajnokságon, ám sajnos nemzeti tizenegyünk lemaradt a katari tornáról.

Tunézia azonban kijutott, miután a selejtezősorozat harmadik körében az oda-visszavágó mérkőzések során egy gólos győzelmet arattak Mali csapata felett. Az észak-afrikai ország immáron hatodik alkalommal vehet részt a legrangosabb futball eseményen, noha a csoportkörön még sosem sikerült túljutniuk. Ezzel a feladattal ezúttal meggyűlhet a bajuk, hiszen nem csak a végső győzelemre is esélyes Franciaország csapatával kell felvenniük a versenyt, de papíron Dánia és Ausztrália is esélyesebbnek számít náluk.

Hazai szemmel azonban mindenképpen örömhír, hogy ha közvetetten is, de lesz magyar érdekeltség a 2022-es katari vb-n, hiszen immáron hivatalossá vált, hogy Aissa Laidouni, a Ferencváros középpályása is a tunéziai keret tagja lesz.

Az első csoportmérkőzésen a 25. válogatottságát megszerző játékos aktív szerepet vállalt a kvalifikációban, lévén mind a nyolc selejtezőn pályára lépett, sőt a Zambia elleni meccsen góllal járult hozzá a győzelemhez.

Ráadásul a sajtóhírek szerint nagy esély van rá, hogy a Fradiból egy marokkói futballista is ott lehet végül a katari tornán, Amine Harit súlyos sérülését követően ugyanis Ryan Mmaee lehet a kiszemelt a középpályás pótlására.